De VA Fryslân biedt méér

In het aanbod op maat van de VA Fryslân is de training ‘Werken met culturele diversiteit’ van Wellzo te vinden. In deze training leren vrijwilligers wat de invloed kan zijn van cultuur op het eigen denken en handelen en dat van anderen. Hoe herken je cultuurverschillen en hoe kunnen misverstanden in interculturele communicatie worden voorkomen?

Maandag 13 maart jongstleden werd deze training door Wellzo aan hun eigen vrijwilligers aangeboden. Hoewel daarvoor geen bemiddeling van de VA Fryslân nodig is geweest, heeft de VA Fryslân een belangrijke rol gespeeld. Partners en aanbieders van de VA Fryslân kunnen er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van de inschrijfservice. De inschrijfservice houdt in dat een specifieke doelgroep van vrijwilligers, mantelzorgers of zorgprofessionals zich via de website van de VA Fryslân in kan schrijven voor een aangewezen training of workshop – in dit geval vrijwilligers van Wellzo voor de training ‘Werken met culturele diversiteit’.  

Zo wordt de organisator van deze training of workshop de inschrijving uit handen genomen. Naar wens doet de VA Fryslân na afloop van de training een evaluatie onder de deelnemers (en trainer) met een overzichtelijk rapport als resultaat. Daarnaast kan de training of workshop, wanneer er niet voldoende deelnemers zijn, opengezet worden voor overige vrijwilligers, mantelzorgers of professionals. Zo wordt het optimale uit elke training of workshop gehaald: de VA Fryslân biedt méér.

Voor meer informatie over de workshop ‘Werken met culturele diversiteit’ klikt u hier.

Dit artikel delen via
EmailFacebookTwitterLinkedIn