Vouchers: Zo werkt het!

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de Fryske mienskip: Zo zorgen ze onder andere dat het dorpshuis draaiend blijft, bieden zij ondersteuning in verzorgingstehuizen, staan zij in de sportkantine en zijn zij EHBO’er op evenementen. De provincie Fryslân stelt daarom vouchers beschikbaar, zodat vrijwilligers een training of workshop naar keus kunnen volgen. Hiermee wil de provincie Fryslân niet alleen vrijwilligers nóg meer plezier in hun vrijwilligerswerk bezorgen, maar ook haar waardering voor vrijwilligers laten zien.

Bent u vrijwilliger? Dan leest u hieronder wat u kunt doen om ook gratis óf met korting een training of workshop te volgen. Bent u vanuit uw organisatie of als ZZP’er geïnteresseerd? Kijk dan ook onderaan deze pagina voor meer informatie. 

Voor wie? 

Alle vrijwilligers uit Fryslân kunnen een voucher inzetten. Het maakt niet uit welk vrijwilligerswerk u precies doet en waar u dat doet.

Hoe werkt het? 

De vouchers kunnen worden gebruikt voor de trainingen en workshops op de groene kant van de website van de VA Fryslân. Hier vindt u een groot en divers aanbod van trainingen en workshops dat alleen maar groeit! Door een voucher in te zetten kunt u óf helemaal gratis óf met een flinke korting de training of workshop van uw keus volgen. De waarde van de voucher hangt af van de prijs van de training of workshop die u kiest en kan oplopen tot wel €100,-. Bij elke training of workshop staat wat u na het inzetten van uw voucher nog moet bijbetalen. U kunt maximaal één voucher gebruiken.  

Hoe krijg en gebruik ik een voucher? 

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt een voucher in één klik aangevraagd én gebruikt. De eerste stap is het uitkiezen van de training of workshop die u wilt doen. Klik vervolgens op de inschrijf-knop en vul uw gegevens in. Hier kunt u ook aanvinken of u uw voucher in wilt zetten. Het vooraf aanvragen van een voucher is zo dus niet nodig en u hoeft geen code in te vullen. Alleen het vinkje aanklikken is genoeg.

Als uw inschrijving door de VA Fryslân is ontvangen, krijgt u een bevestigingsmail. Als u zich heeft ingeschreven voor een training of workshop en u moet nog bijbetalen, dan regelt de organisator van de training of workshop dat met u. Deze neemt vanzelf contact met u op.

Zet nú uw voucher in!

De website is er klaar voor: het inzetten van vouchers is mogelijk. Neem een kijkje in het Open Aanbod. Zit er nu toch nog niks voor u tussen? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. U wordt dan op de hoogte gehouden van alle (nieuwe) trainingen en workshops van de VA Fryslân.

Ik heb een vraag 

Heeft u vragen of lukt het niet om een voucher te gebruiken? Klik hier en neem contact op met de VA Fryslân. 

Informatie voor organisaties, instanties en ZZP’ers

Het zou toch fantastisch zijn dat vrijwilligers hun voucher in kunnen zetten voor precies die training of workshop die zij altijd al hebben willen volgen? Nu is het moment om te kijken naar wat u, vanuit uw organisatie of netwerk, toe kunt voegen aan het aanbod van de VA Fryslân. Heeft u iets in huis waar vrijwilligers wat aan hebben? Laat het de VA Fryslân weten en geef vrijwilligers de kans om hun voucher in te zetten voor uw aanbod. 

Twijfelt u over uw aanbod of heeft u ideeën maar loopt u vast op de uitvoering? De VA Fryslân denkt graag met u mee! Lees hier meer over de VA Fryslân en wat samenwerken met de VA Fryslân inhoudt.